Hesperian Health Guides

وقتي یک معدن بسته شود

در این فصل:

قبل ازینكه کار استخراج در یک معدن شروع شود، کمپني باید مطالعه کند که انجام کار معدن چه تأثيراتي را روی محيط زیست و جامعه از خود بجا ميگذارد. این مطالعه که بنام ارزيابي تأثيرات محيطي (EIA) یادميشود، باید راه های مختلفي را کاهش اضرار و همچنان پاک کردن ساحه بعد از بسته شدن معدن را پلان نماید. این پلان همچنان باید شامل جبران خسارات وارده احتمالي باشد، که ممكن است به اشخاص یا محيط زیست برسد. وقتي کار معدن در یكجا ختم ميشود، کمپني مسوول، تحت نظر دولت، باید ساحۀ مورد نظر را تا حد ممكن به حالت اولي برگرداند. تا اینكه محل برای هرگونه استفادۀ احتمالي در آینده بيخطر باشد.

A closed entrance to a mine labeled "Danger, Do Not Enter."

کمپني های استخراج معادن و متصدیان معادن باید:

  • زباله ها را دفع نموده، ماشين آلات و تأسيسات معدني را با خود ببرند.
  • منافذ را پر، تونل ها را بسته و محل های خطرناک را سد کنند. و بالای محل های خطرناک علایم خاص نصب کنند.
  • تمامي ساحات دفن و دفع زباله ها را محكم کاری نموده، تا از تخریب وسقوط این محل ها جلوگيری بعمل آید.
  • محيط را با خاک سالم و بارور بهمراه اشجار و نباتات بپوشانند.
  • آبراه های تخریب شده دوباره اعمار گردند.


بعضي از کشور ها از کمپني ها ميخواهند تا مقدار پول را بصورت تضمين قبل از شروع کار به امانت گذارند. این کار وقتي مؤثر است که مقدار پول به گرو گذاشته شده آنقدر زیاد باشد که از ایجاد خسارت توسط کمپني جلوگيری نماید. اگر پول گرفته شده کمتر از مقدار مخارجيست که صرف پاک سازی خسارات وارده ميشود، هيچ تضميني برای مجبور کردن کمپني ها به انجام تعهدات شان وجود ندارد. بعضي از جوامع حتي کوشش ميكنند که در وقت عقد قرارداد، حد اعظمي وجه تضمين را گرفته بتوانند. بهتر آنست که یكدفعه مقدار زیاد پول برای تمام دورۀ پروژه گرفته شود، نسبت به اینكه مقادیر کوچكتر برای هر یک از مراحل استخراج معدن گرفته شودt.

احياي مجدد زمين هاي آسيب ديده

Dirty water flows through an eroded valley.
بعد از ختم عمليات معدني ، قبل از احياي مجدد زمين ها



اگر یک زمين توسط فرسایش خاک و از بين رفتن لایۀ سطحي آن خسارت دیده باشد، ميتواند به مرور زمان دوباره احياء گردد (به فصل یازده ببينيد.) اما زمين ایكه در اثر زباله های معدني یا کيمياوی شدیدا آسيب دیده باشد، اگر امكان احيای مجدد را داشته باشد بسيار این کار مشكل خواهد بود. بازیابي و سر سبز ساختن مجدد زمين های آسيب دیده باید وظيفۀ صاحبان و متصدیان معادن باشد. اما جوامع معدني (اعم از ساکنين محلي و کارگران) بدون توجه به حمایت دولت، باید صاحبان معادن را مجبور کنند که این مسووليت خود را جامۀ عمل بپوشند.


EHB Ch21 Page 496-2.png
رويش مجدد وسبز شدن نباتات پنج سال بعد از غرس دوباره آنها

برای احيای مجدد و کشت دوباره زمين ها ایكه از آن معادن استخراج ميگردد، ابتدا باید از انتشار ضایعات توکسيک توسط آب و باد جلوگيری بعمل آید، و از دریناژ اسيدی کار گرفته نشود. پاک نمودن واحيای مجدد زمين های آلوده سالهای زیادی را در بر ميگيرد. اگر درجایي نميشود عمليات معدني را بدون خطر و با مسووليت پذیری انجام داد، بهتر است تا کار استخراج معدن در آنجا اصولا صورت نگيرد.

Clean river water flows through a valley filled with grass, trees and plants.
بعد از بيست سال، منطقه دوباره كاملا سبز گرديده است.



This page was updated:۲۸ Dec ۲۰۲۱