Hesperian Health Guides

دوخت

در این فصل:

a worker at a sewing machine; arrows point to danger areas.

آسیب ناشی از ماشین: سوزنهای ماشین میتوانند باعث بریدگی ویا مجروح شدن انگشتان ویا دستهای شما شوند ویا ممکن است سوزن بشکند و پارچۀ کوچک آن پریده و داخل چشم شود. مویها ممکن است به قطعات متحرک ماشین بند شده و کنده شوند ویا فرد را به طرف ماشین بکشد.

a sewing machine with 2 safety devices.


کشش و آسیبها: ماشینکار با ماشین دوخت حرکات مشابه را بارها و بارها تکرار میکند. آسیبهای ناشی از استفادۀ بیش از حد به اثر حرکات تکراری را با استفاده از روشهای زیر کاهش دهید:

  • وقفه بگیرید و استراحت کنید، وظایف مختلف را نوبتی انجام دهید و عضلات مختلف را که بیش از حد استفاده شده اند تمرین داده و تقویت نمایید.
  • ایستگاه کاری خود را طوری بهبود بخشید که بدن شما را حمایت داده و نیاز رسیدن به مواد، کشش اعضای بدن و نیروی گردانندۀ ماشین را کاهش دهد (مراجعه شود به فصل :7ارگونومی).


سروصدا: صدای ماشینهای خیاطی و ماشین پرچ بسیار بلند است. وقتی تعداد زیادی به طور همزمان کار میکنند، سطح سروصدا میتواند بسیار بلند باشد. سروصدای زیاد میتواند باعث آسیب دایمی قوۀ شنوائی شما گردد.

  • از یک متخصص سلامت و ایمنی بخواهید که میزان سروصدا را اندازه نماید.
  • اگر میزان سروصدا بسیار بلند باشد از وسیلۀ محافظه کنندۀ گوش استفاده کنید.


روشنائی: نور و روشنائی خوب کمک میکند تا کار خود را بدون خستگی چشمهای تان ببینید. درصورت ناکافی بودن نور و روشنائی مجبور خواهید بود خود را خم کنید تا به صحنۀ کار نزدیک شوید و این حالت سبب میشود که عضلات چشمان شما خسته شوند و دید شما مشوش گردد (مراجعه شود به فصل :14 روشنائی).


حریق: موارد زیادی میتوانند باعث شروع حریق شوند – خراب بودن لینهای برق، پاشیده شدن و ریختن مواد کیمیاوی، گرد وخاک ویا سگرت کشیدن میتواند از عوامل آن باشد. اما در فابریکات لباس و پوشاک هرگاه مالک فابریکه سیستم اطفای حریق را با نصب آب پاش ویا بالونهای ضد حریق آماده نساخته باشد ویا به صورت منظم از آنها حفظ و مراقبت نشود و نیز مسیر خروجیهای عاجل پاک و ایمن نباشند، وقوع حریق میتواند بسیار مرگبار باشد. برای معلومات در مورد این که چطور برای پیشگیری از حریق سازماندهی شود، چگونه در صورت بروز آتش سوزی، خاموش ساخته شود و برای تقاضای پالیسیهای محافظتی برای همه کارگران از آتش سوزی، به فصل 11 مراجعه شود.

پشت درها و کلکینهای قفل شده گیر افتاده است

آتش سوزی در فابریکۀ علی انترپرایز در کراچی پاکستان در ماه سپتامبر 2012 یکی از مرگبارترین حریقهای تاریخ بود که 289 کشته برجای گذاشت.


یک دیگ منفجر شد و مواد کیمیاوی که در نزدیکی آن ذخیره شده بود، آتش گرفت. مالک فابریکه تمام درهای خروجی را برای جلوگیری از سرقت قفل کرده بود و هیچ سیستم اضطراری برای مهار آتش وجود نداشت. کارگران موجود در طبقات بالای این ساختمان پنج طبقهای سعی کردند از کلکینها به بیرون بپرند. برخی دیگر راه فراری نیافتند و در اثر دود خفه شدند یا در آتش سوختند.


فقط چند هفته قبل از آتش سوزی، فابریکه از نظر ایمنی تفتیش شده بود. مفتشان ایمنی یا شرایط ناامن را نادیده گرفته بودند ویا توسط مالکان گمراه شده بودند. اما حتی اگر فساد هم موجود نباشد بازهم یک تفتیش تصادفی نمیتواند با بازرسی توسط یک کمیتۀ ایمنی فعال که در آن کارگران نیز اشتراک داشته و تمام روز و همه روزه در فابریکه حضور دارند، مقایسه شود.


در واکنش به این آتش سوزی غم انگیز،70 اتحادیۀ کارگران و گروه اجتماعی در پاکستان، "جنبش حقوق کارگران" را تشکیل دادند. آنها خواهان جبران خسارت به کارگران و خانوادههای آسیب دیده، دستگیری مالکان فابریکه و عملی شدن قوانین ایمنی در فابریکهها یا کارخانجات هستند.



This page was updated:۲۶ Sep ۲۰۲۳