Hesperian Health Guides

خطرات کار در خانه بدتر است

در این فصل:

اگرچه انجام کار در منزل مشابه کار در کارخانه است اما کار در خانه خطرناکتر است. خانهها فضای کافی برای ایجاد ایستگاه کاری ایمن یا ذخیرۀ ایمن مواد کیمیاوی ندارند. منازل اغلب فاقد نور، تهویه و سیم کشی ایمن برقی مورد نیاز برای کار ایمن میباشند که اثرات این حالت بر همه افراد خانواده وارد میشود.

حریق یا آتش سوزی

مواد نزدیک به آتش آشپزخانه ویا بخاری، ساکت برق و سایر منابع حرارتی (چراغ، بخاری یا سگرت) میتوانند بسوزند. در خانۀ خود از حریق یا آتش سوزی جلوگیری کنید:

  • مواد را دورتر از منابع حرارت، شعله ویا برق نگه دارید.
  • سیمهای برق را خشک نگه دارید.
  • وقتی از ماشینها استفاده نمیکنید، آنها را از برق بکشید.
  • کوشش کنید از اضافه بار شدن سیمهای برقی جلوگیری کنید و برای این کار از استفادۀ ماشین آلات و وسایل زیاد در یک زمان خود داری کنید.
  • ظروف حاوی مواد کیمیاوی را زمانی که استفاده نمیشوند، محکم بسته نگه دارید و از تهویۀ مناسب برای خلاص شدن از بخارات آنها اطمینان حاصل کنید.
  • در خانه یا نزدیک موادی که به زودی آتش گرفته یا شعله ور میشوند، سگرت نکشید


اگر حریق یا آتش سوزی در خانۀ شما شروع شد، برای خاموش کردن آن آماده باشید:

یکی از عواملی را که حریق به آن نیاز دارد حذف کنید. برای ایجاد آتش سوزی به مواد قابل سوخت و هوا (آکسیژن) نیاز است. حریقهای کوچک را میتوان با حذف یکی از این عوامل خاموش ساخت. طورمثال، اگر آتش سوزی در یک دیگ پخت و پز شروع شود، با بستن سرپوش آن حریق خاموش میشود.

a woman speaking as she sits at a sewing machine in a house; 2 buckets of water are on the floor nearby.

حریق را خاموش سازید. در صورت آتش سوزی با انداختن خاک، ریگ یا ظرف آبی که نزدیک به محل کار خود نگه داری میکنید آنش را خاموش سازید. برای حریق ناشی از برق یا مواد کیمیاوی از خاک یا ریگ میتوانید برای خاموش کردن آن استفاده کنید اما از آب کار نگیرید. برای خاموش کردن حریق تکهها و منسوجات از آب یا کپسول آتش نشانی استفاده کنید.

از خود محافظت کنید. اگر شما میخواهید که آتش را خاموش سازید، همیشه بین حریق و دروازۀ خروجی قرار گیرید تا در صورت لزوم بتوانید محل را ترک کنید. بینی و دهن خود را با یک تکه یا ماسک بپوشانید که تا اندازۀ از داخل شدن دود به ریه های شما جلوگیری شود.

خانواده و جامعۀ خود را در مورد اقداماتی که در صورت وقوع حریق باید انجام دهید، آماده سازید:

فرار از خانه را با خانوادۀ خود تمرین کنید، در مورد چگونگی کمک گرفتن و محل یکجا شدن پس از حادثه، بحث کنید.

شمارههای تیلفون اطفائیه محل خود را نوشته کنید و مطمئن شوید که مردم این شمارهها را دارند.

در مورد زنگ هوشدار در جامعۀ خود تصمیم بگیرید (مانند ضربه زدن به یک نل فلزی) تا دیگران بدانند که حریق صورت گرفته، تا بیرون شوند و تا کمک بگیرند. برای به صدا آوردن زنگ خطر، علایم حریق را تعیین کنید.

برای خاموش ساختن حریق با همدیگر کار کنید. مطمئن شوید که همه میدانند از کجا آب، ریگ، خاک یا مواد دیگری را برای خاموش ساختن آتش، گرفته میتوانید و برای انواع مختلف حریق از چه استفاده کنید.

مواد کیمیاوی

مواد کیمیاوی مورد استفاده در منزل ممکن است وارد غذا، آب و هوای شما شود. محللها و سرشهایی که معمولاً استفاده میشود ممکن است باعث مشکلات صحی کوتاه مدت و طولانی مدت به شمول سرگنسی، مشکلات تنفسی، تخریشات چشمها و جلد و حتی سرطانها و مرگ گردند. برای یافتن معلومات در مورد مواد کیمیاوی که با آنها کار میکنید مراجعه شود به فصل :8 خطرات کیمیاوی و ضمیمۀ ب: مواد کیمیاوی و سایر مواد معمول. اگر هیچ معلوماتی پیدا نکردید طوری با آنها رفتار کنید که گویی خطرناک هستند.

a child reaching up toward a locked cabinet labeled "chemicals for work."
  • تماس با مواد کیمیاوی را محدود کنید. از تجهیزات حفاظت شخصی استفاده کنید (به فصل 18 مراجعه کنید) تا آنها را از جلد و چشمان خود دور نگه دارید.
  • دستها و محل کار خود را بشویید و بعد از آن تکههای استفاده شده برای پاک کاری ویا از آن آب استفاده شده برای هیچ چیز دیگری استفاده نکنید.
  • از ظروف خانگی برای نگه داری مواد کیمیاوی استفاده نکنید. اگر چنین کاری کردید، تمام برچسپها (لیبلها) را بردارید و نام مادۀ کیمیاوی را روی ظرف بنویسید. همۀ این ظروف را با کلماتی مانند "خطر" و "دست نزنید" برچسپ بزنید تا به خود و خانوادۀ خود یاد آوری کرده باشید که خطرناک است.
  • هرگز از ظروف ذخیرۀ مواد کیمیاوی برای هدف دیگری استفاده نکنید. حتی اگر آن را خیلی خوب شسته باشید بازهم این ظروف میتوانند مقداری مواد کیمیاوی داشته باشند.
  • ذخیرۀ مواد کیمیاوی را سرپوشیده و در داخل ظروف کم عمق نگه داری کنید تا از ریختن و نشت (لیکاژ) آن جلوگیری کنید.
  • مواد کیمیاوی را دور از دسترس اطفال نگه دارید.
  • مواد کیمیاوی را در یک الماری یا بکس قفل دار نگه داری کنید.
  • از سگرت کشیدن، خوردن، نوشیدن و آشپزی در نزدیکی مواد کیمیاوی خودداری کنید.

گرد و خاک

تارهای کوچک و گرد و خاک برخواسته از لباسهامیتوانند باعث مشکل تنفسی، حساسیت، سرفه بخارات جلدی شود . گاهی ذرات گرد و خاک آنقدر کوچک هستند که قابل دید نیستند. با تهویۀ خوب (به فصل 17 مراجعه شود) و با استفاده از ماسک دهن و بینی خود را محافظت کنید. صفحاترر مورد ماسکهای صورت و نحوۀ درست کردن آنها بیاموزید.

تجمع گرد و خاک روی سیمهایی که پوشیده نیست، میتواند سبب آتش سوزی گردد. جعبهها و ساکتهای برق را بسته نگه دارید.

کشش عضلی و استفادۀ بیش از حد اعضاء

برای کاهش صدمات و درد ناشی از حرکات متکرر و دوامدار:

  • ابزار و مواد مورد نیاز خود را در نزدیک محل کار خود قرار دهید. رسیدن مکرر به آنها میتواند به بدن شما آسیب برساند.
  • در حین کار از بند دست، آرنج، کمر، پاها و قدمهای خود حمایت کنید. اگر قسمتی از بدن شما در حین کار یا بعد از آن درد میکند، وضعیت دیگری را برای آن عضو امتحان کنید.
  • وقفه بگیرید. برای لحظاتی دورتر از ساحۀ کار ببینید تا چشمان شما استراحت کنند. بدن خود را حرکت دهید داده و کشش دهید تا اثرات کار تکراری کمتر شود.
  • یک چوکی راحت که تکیه داشته و کمر را راحت نگه دارد، تهیه کنید.


برای معلومات بیشتر در مورد مشکلات فشار و استفادۀ بیش از حد عضلات و اعضاء مراجعه شود به فصل :7ارگونومیک.

an anxious-looking woman speaking.
قرارداد کنندۀ من میخواهد سفارش تمام شود، شوهرم نان شب میخواهد، مادر میخواهد به کلینیک صحی برود، اطفال من به توجه نیاز دارند! اما هیچ سوپروایزری حداقل به من نمیگوید که چه کار کنم!
با این همه تقاضا برای وقت تان، چه زمانی به نیازهای خود رسیدگی میکنید؟

سروصدا

صدای ثابت یک ماشین بخصوص اگر بلند باشد میتواند به شنوائی شما آسیب برساند. برای کسب معلومات بیشتر در مورد سروصدا و طرز ساختن بند کنندههای گوش به فصل 13مراجعه کنید.

فشار روانی یا استرس

زمانی که در محل کار ویا در خانه بیش از حد خسته و ناتوان شده اید، بوجود آمدن احساس استرس، اضطراب ویا اندوه نورمال یا طبیعی است. احساس استرس نه تنها ناراحت کننده است بلکه به مرور زمان میتواند منجر به بلند رفتن فشار خون، سردردی، ضعف سیستم ایمنی و تنش عضلاتی شود. شما میتوانید آسیب ناشی از استرس به بدن و ذهن خود را کاهش دهید.


This page was updated:۱۲ Jul ۲۰۲۴