Hesperian Health Guides

مواظبت صحی در کارخانه

در این فصل:

بسیاری مالکان کارخانجات خدمات صحی در محل را فراهم نمیکنند. وقتی هم که فراهم میسازند، ممکن است خدمات محدود باشد و گاهی اوقات بسیار خوب نباشد. داکتران و نرسهایی که از کارخانه معاش میگیرند، هرچند بخشی از مدیریت کارخانه نباشند، ممکن است تحت فشار قرار گیرند تا تولید را بر بهبود سلامت کارگران اولویت دهند. اما کارکنان صحی وظیفه شناس و باوجدان میتوانند منابع مهم معلومات و متحدان ارزشمندی برای کارگران باشند.

بدون مواظبت کافی، بیماریها یا صدمات جزئی میتوانند به مشکلات بزرگی تبدیل شوند. پالیسیهای کارخانه در مورد مواظبتهای صحی میتوانند مشکلات را وخیمتر سازند. اینها شامل مقرراتی اند که رخصتی گرفتن را برای کارگران مشکل میسازند ویا وقتی به داکتر مراجعه کنند، وقتی که برای بهبود یافتن از بیماری یا صدمات نیاز به زمان دارند، ویا وقتی که از اعضای بیمار خانواده مواظبت مینمایند، از دستمزد آنها کم میشود. خدمات صحی گران قیمت نیز مانع از دریافت مواظبتهای مورد نیاز کارگران میشود.

مواظبت و حمایت از کارگران صدمه دیده

کارخانه باید مصارف خدمات صحی کارگرانی را که در حین کار صدمه یا آسیب دیده اند بپردازد. این شامل انتقالات عاجل و مواظبت از صدمات، مواظبت از مشکلات مزمن ناشی از کششها یا استفادۀ بیش از حد اعضاء و عضلات و مشکلات ناشی از مواد کیمیاوی، سروصدا و گرمی یا سردی میباشد.

صنوف تعلیمات صحی

برخی از اتحادیهها و کارفرمایان برای کارگران در طول روز کاری صنوف آموزشی را در مورد اچ آی وی و ایدز، توبرکلوز یا سل، صحت باروری، تغذی و سایر مسائل صحی دایر مینمایند. مالکان کارخانه از این کار حمایت میکنند زیرا بیماری، غیرحاضری و تغییر و تبدیلی کارگران را کاهش میدهد و بنابراین بهره وری کارگران را افزایش میدهد.

ارتقاء صحت در کارخانجات
پروژۀ زنان (HERproject) در تجارت برای مسئولیت اجتماعی – این پروژه یک ابتکار مشترک است که برای توانمند شدن زنان دارای اقتصاد پائین که در زنجیر تدارکات جهانی مصروف کار اند، تلاش مینماید- این پروژه تلاش کرده است تا با آموزش کارگران و سوپروایزران منحیث "مبلغان صحی برای همتا"، صحت را بهبود بخشد. آنها یک برنامۀ درسی را که دارای 12قسمت است برای آموزش کارگران در مورد بسیاری از موضوعات صحی از جمله صحت زنان، ایجاد کردند. سپس کارگران آموزش دیده این موضوعات را با همتایان یا همکاران نزدیک خود به اشتراک میگذارند.

در سیوداد-جوارز، کشور مکزیک، جایی که فشار خون و مرض شکر شایع است، 50 نفر "مبلغ صحی برای همتا" آموزش دیدند تا دانش خود را به 1000 نفر همکار خود در یک کارخانۀ وسایل الکترونیک در وقفههای کاری، زمان صرف غذا و در زمان رفت و برگشت با وسایط انتقال عمله به اشتراک بگذارند. سپس کلینیک فابریکه، یک سلسله معاینات صحی و فعالیتهای صحی را برای حمایت از تعلیمات صحی معرفی کرد که شامل غربالگری دیابت، سرطان پستان و رحم و فشار خون بالا و همچنین واکسیناسیون، ایجاد یک نمایشگاه صحی و نیز مشاورۀ دورۀ حاملگی و مواظبت از طفل نوزاد میگردید. یکی از اشتراک کنندگان گفت: "این برنامه برای زنان راهی را فراهم ساخت تا سخنگوی کارگران شده و در مورد مسائل مهم صحی با مدیریت کارخانه صحبت کنند.

کمکهای اولیه و مواظبتهای عاجل صحی

حتی اگر هیچ کلینیکی در کارخانه وجود نداشته باشد، مهم است که هر یک از محلات کار دارای لوازم و تدارکات کمکهای اولیه باشند و درآنها آموزشهایی داده شود که شما و همکاران شما را در پاسخدهی به واقعات عاجل کمک کند. آموزش باید به طور منظم انجام شود تا اگر یک کارگر آموزش دیده فابریکه را ترک نماید، دیگران آماده باشند تا جای او را بگیرند.

لوازم و تدارکات کمکهای اولیه باید در جاهای امن و پاک در سرتاسر کارخانه نگه داری شوند. کارگران باید بتوانند به راحتی به آنها دسترستی داشته باشند. محتویات جعبۀ کمکهای اولیۀ شما به نوع کاری که در کارخانه انجام میدهید ارتباط دارد، اما همه جعبهها باید شامل موادی برای تداوی آسیبهای معمول مانند سوختگی، بریدگی، افتادن و سایر صدمات باشند. اگر کارخانه اطمینان حاصل نکند که کارگران و سوپروایزران (ناظران) در مورد طرز اجرای کمکهای اولیه و تثبیت فرد آسیب دیده آموزش دیده اند تا در وقت ضرورت بتوانند کمک کنند، فقط موجودیت تدارکات مفید نخواهد بود. در هر جعبۀ لوازم و تدارکات کمکهای اولیه باید شمارههای تیلفون مراکز آمبولانس محل و همچنین شمارۀ تیلفون شفاخانهها و کلینیکها موجود باشد.


فعالیت یک پلان اضطراری برای کارخانۀ شما

از فعالیت ترسیم نقشۀ فابریکه که در است استفاده نموده و برخی از خطراتی را که کارگران با آن روبرو هستند شناسائی کنی]]د. سپس مباحثهای را برای یافتن جوابات سازماندهی نمایید:

  • کدام قسمتهای بدن کارگران بیشتر صدمه میبینند؟
  • خطرناکترین ماشینها کدام اند؟
  • کارگران آسیب دیده چه نوع توجه و کمکی دریافت میکنند؟
  • صاحبان کارخانه برای رفع مشکلات چه اقداماتی را انجام میدهند؟
از این معلومات یکجا با خطرات شناخته شده مانند حریق، خطرات برقی، زلزله وغیره در کمپاین خود استفاده کنید تا با کارفرمای خود یک پلان اضطراری را برای کارخانۀ خود بسازید. پلان حالت اضطرار نه تنها شامل جعبههای کمکهای اولیه و تداوی عاجل مانند شستشوی چشم یا شاور گرفتن میشود بلکه شامل یک سیستم پاسخ دهی دقیق نیز میشود که جوابات زیر را داشته باشد:
  • چه کسی مسئول اولین واکنش به شرایط اضطراری است؟
  • شخص مسئول چی کاری را باید انجام دهد؟ طورمثال، باید برق ماشین آلات برقی را قطع نماید؟ ویا اگر کارگر خونریزی داشته باشد، چگونه به توقف خونریزی بپردازد و با خون چه معاملۀ داشته باشد؟
  • در کجا از یک کارکن صحی میتواند کمک اضافی به دست آورد؟
  • چه وقت و چطور باید یک فرد مصدوم را به مرکز صحی یا شفاخانه انتقال دهد؟



This page was updated:۰۶ Jul ۲۰۲۴