Hesperian Health Guides
کارگران منحیث مبلغان صحی
ویکی-سلامتی > رهنمای کارگران برای ایمنی و سلامت > فصل :25 دسترسی به مواظبت صحی > کارگران منحیث مبلغان صحی
با شناخت آنچه را که کارگران معتقدند مهمترین مشکلات صحی آنها اند، میتوانید برنامههای آموزشی و مطالبی را ایجاد کنید که به آنها علاقمند شده و به آنها توجه کنند. از معلومات این کتاب برای ایجاد مواد آموزشی صحی استفاده کنید که تشریح نماید.
- چگونه شرایط موجود در فابریکه صحت را تهدید میکند؟
- چگونه از مشکلات صحی جلوگیری کنیم؟
- علایم مشکلات ناشی از خطرات محل کار چگونه تشخیص شوند؟
- چگونه برای حق کارگران در مواظبتهای صحی مبارزه کنیم؟
کارکنان صحی دوستانه یا گروههای اجتماعی ممکن است توانائی آن را داشته باشند تا در تهیۀ کتابها یا پوسترها کمک نموده ویا گروههای مباحثه ویا ورکشاپها را در مورد مشکلات مختلف صحی سازمان دهند. اطمینان حاصل کنید که صحبتها و مطالب به زبانی باشد که کارگران به آن صحبت میکنند و شرایط کار و زندگی آنها را منعکس میکند.
آموزش سلامت و ایمنی کارگران
مرکز منابع نظارت آسیا (AMRC) ورکشاپهای آموزشی سلامت و ایمنی شغلی را با سازمان دهندگان در آسیا برگذار میکند. از طریق آموزش و فعالیتهایی مانند ترسیم نقشۀ خطرات، این سازمان دهندگان مبلغان سلامت و ایمنی کارگران میشوند و حتی گاهی سازمانهای ملی سلامت و ایمنی شغلی را تشکیل میدهند. اگرچه آنها تمام آموزش و تجهیزاتی را که یک فرد مسلکی ممکن است داشته باشد، ندارند اما اغلب از دانش محلی بهتر و تجربۀ عملی در محل کار برخوردار اند. این به آنها اجازه میدهد تا بر زندگی کارگران واقعاً اثر گذار باشند. در کامبوج، اندونیزیا و چین آنها برای حذف خطرات از کارخانه، آموزش کارگران و کارفرمایان در رابطه به اساسات ایمنی و دادخواهی (لابی) برای تجهیزات حفاظت شخصی، سازماندهی میکنند.مشکلات معمول صحی
بسیاری از مشکلات صحی کارگران در جوامع آنها معمول است. آنها ممکن است ناشی از کار در کارخانه نباشد اما شرایط موجود در کارخانه با تأثیر بر موارد زیر آنها را بدتر میسازد:
- چگونه مریض میشوند و هر چند بار: خطرات در محل کار، از جمله تهویۀ خراب، تنفس مواد کیمیاوی، غذای بد و تشنابهای غیرصحی میتواند توانایی بدن را در مبارزه با بیماریها ضعیف سازند.
- شدت مریضی چقدر است: مواد کیمیاوی و گرد و غبار موجود در هوا میتوانند مشکلات تنفسی را بدتر سازند. غذای بد و تشنابهای ناپاک باعث انتشار میکروبها میشوند.
- با چی سرعتی صحتمندتر میشوند: نداشتن زمان برای استراحت یا برای مراجعه به داکتر مانع از بهبود سریع آنها میشود.
- چقدر راحت بیماریهای ساری را به دیگران انتقال میدهند: نداشتن وقت یا نداشتن آب پاک برای شستن مرتب دستها و تهویۀ که به جای تازه ساختن هوای کارخانه، فقط هوای کثیف را در اطراف محل کار حرکت میدهد، باعث گسترش میکروبها در کارخانه میشود.
از آنجایی که کارگران بیشتر وقت خود را در محل کار میگذرانند، کارخانه مکان مناسبی برای ارتقاء صحت است. بهبود صحت کارگران در داخل و خارج از کارخانه ممکن است چیزی باشد که رئیس متمایل به حمایت از آن باشد. کارگران صحتمند کمتر از کار غیرحاضری دارند و مؤثریت آنها بیشتر است. کارگران سالم میتوانند بهتر از خود و خانوادۀ خود مواظبت کنند و اشتراک آنها در جامعه فعالتر باشد. کارگران را از ابتدا در طراحی و اجرای همه برنامههای بهبود سلامت سهیم سازید.
آموزشها و کارگاههای صحت و حفظ الصحه: با کارگران صحبت کنید یا نظرسنجی نمایید تا ببینید کدام مشکلات صحی بیشتر معمول هستند. اگر آموزشها بر نحوۀ تأثیر کار بر صحت تمرکز نکنند، ممکن است رؤسا برای آموزشهای صحی وقت بگذارند. از خلاقیت کار گرفته و راههایی را پیدا کنید تا بتوانید مشکلات صحی ناشی از کار را در جلسات آموزشی خود شامل سازید. برای زنان بصورت جداگانه آموزش دایر کنید تا در آن صحت زنان واضحتر مورد بحث قرار گیرد.
اکمال تدارکات: اکمال تدارکات اولیه میتواند به جلوگیری از مشکلات معمول صحی کمک کنند. حامیان مالی و صحی مانند پوستۀ صحی ویا فروشگاه محل را پیدا کرده و از رئیس بخواهید در تهیه مواد اولیه مانند صابون، دستمال کاغذی، دواهای ضد درد و نوشیدنیهای تأمین کنندۀ آب بدن در پهلوی سایر تدارکات سهم بگیرد.
غربالگری رایگان برای امراض سرطانی، اچ آی وی و انتانات مقاربتی: کلینیکهای صحی یا سازمانهای محلی غیرانتفاغی اغلب غربالگری تشخیص زودهنگام سرطانها مانند معاینۀ "پاپ-اسمیر" را برای بررسی سرطان عنق رحم سازماندهی میکنند. غربالگری امراض مقاربتی زمانی مفید است که برای کارگران حفظ حریم خصوصی، محرمانه بودن و تداوی رایگان تضمین شده باشد.
کمپاینهای واکسیناسیون: از بخش صحت دعوت کنید تا در زمان قبل یا بعد از ختم کار ویا در وقفۀ نان چاشت به کارخانه آمده و کارگران را واکسین نمایند.
زنان کارگر از طریق ارتقاء صحت سازماندهی میشوند
سازمان ما "انجمن زنان دارای شغل آزاد به نام SEWA" یک اتحادیۀ تجاری شامل 1.3 میلیون زن کارگر در هندوستان است. ما برای شرایط بهتر کاری برای زنان کارگر مبارزه مینماییم.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که زنان کارگر با آن مواجه بودند این بود که به مواظبت صحی دسترسی نداشتند. بنابراین ما جلسات زیادی را با زنان سازماندهی کردیم در آنجا زنان در مورد این که چقدر فیس داکتران قیمت است، چگونه آنها پول کافی برای مراجعه به داکتر را ندارند و این که واقعاً به چگونه خدمات صحی نیاز دارند، صحبت کردند. تصمیم ما این بود که نیاز داریم خدمات صحی به زنان نزدیکتر و به آسانی قابل دسترس باشند. اول ما در یک جامعۀ دهاتی کوچک کار کردیم تا کمک کنیم برنامۀ مواظبت صحی اولیه در آنجا ایجاد شود.
در ابتدا زنان ما را فقط همانند یک سازمان دیگر میدیدند که کار تنظیم خانواده را میکند، زیرا بسیاری سازمانها در گذشته فقط به تنظیم خانواده علاقه داشتند. وقتی ما اعتماد مردم را به دست آوردیم و در مورد بعضی مسائلی که زنان با آن مواجه میباشند، آموختیم به زودی درک کردیم افرادی که بیشتر از همه مسائل و مشکلات را میشناسند، خود زنان میباشند. بنابراین ما شروع کردیم به آموزش زنان محلی منحیث کارکن صحی تا به نیازهای جامعه پاسخ داده باشیم. ما از "مرکز تعلیمات صحی، آموزش و آگاهی تغذی یا CHETNA" ،کمک گرفتیم و آنها کمک کردند تا اولین گروه 10نفری زنان آموزش یافتند.
در شروع زنان احساس بیعلاقگی داشتند، آنها گفتند: "مگر از ما که هیچ وقت به مکتب نرفته ایم! چگونه شما توقع دارید که ما برای جامعه کارکن صحی شویم؟ مردم به ما خواهند خندید." اما بعداً زنان درک کردند که آنها از قبل در مورد دواهای عنعنوی میدانند، آنها فرهنگ را میشناسند و آنها میدانند که مشکلات کدام اند. ما همیشه با چیزی شروع کردیم که زنان از قبل میدانستند و سپس از آنها پرسیدیم که چی چیزی را میخواهند یاد بگیرند و برای آنها و برای جامعۀ آنها چه مواردی مهم اند. حالا آنها یک کوپراتیف را تشکیل داده اند که به سایر زنان کمک میکنند تا مبلغ صحی شوند، داروهای ارزان قیمت محلی را تهیه میکنند، مراکز توبرکلوز را پیش میبرند و بیمۀ صحی و سایر خدمات را ارائه میدارند.