Hesperian Health Guides

سیستم جهانی کارخانجات

در این فصل:

شرکتهای جهانی برای تولید محصولات خود در سراسر جهان به ویژه در کشورهای فقیر، با فابریکهها یا کارخانهها قرارداد میبندند. این شرکتها که مالک مارک یا برندهای مشهور اند (مانند سونی، ادیداس، والمارت، اپل وغیره) برای کارخانجات تعیین میکنند که دقیقاً چه تولید کنند. دراین سیستم مارکهای جهانی خودشان این مسئولیت را ندارند که در واقع کارخانه را بسازند ویا آن را اداره کنند. اما از آنجائی که حجم سفارشات آنها بسیار زیاد است، آنها میتوانند شرایط قرارداد را (به شمول قیمت، کیفیت، برنامۀ تولید) تعیین کنند که کارخانه در صورتی این کار را انجام دهد مجبور به رعایت شرایط میباشد.

این شرکتهای جهانی همچنان با دولتهای کشورهای فقیر روی موارد کاهش یا معافیت مالیات، کاهش دادن دستمزد، ضعیف ساختن قوانین حمایت از کارگران و ضعیف ساختن حقوق محیط زیست، به چانه زنی میپردازند. این شرایط معمولاً کاهش هزینهها را برای مالکان فابریکهها که تولید شغل و کار مینمایند، تضمین میکند و خاصتاً برای مارکهای مشهور که میتوانند محصول را چندین برابر قیمت تمام شد در کارخانه به فروش رسانند.

در سراسر جهان، کارخانجات صادراتی با یکدیگر رقابت میکنند تا کمترین قیمت را برای دستیابی به قراردادهای شرکتهای بزرگ جهانی ارائه دهند. به این وضعیت "مسابقه تا انتها" گفته شده است زیرا برندها یا مارکهای مشهور به کشور دیگر رفته و به کارخانه و مملکتی قرارداد را میدهد که کمترین دستمزد را به کارگران بدهد و آلودگی ناشی از آن را بپذیرد و ضعیفترین مقررات را در رابطه به هزینۀ پاک سازی داشته باشد.

این "مسابقه تا انتها" شرایطی را ایجاد کرده است که مشاغل در فابریکههای جهانی برای کارگران ناسالم، ناامن و ناعادلانه باشد.

3 businessmen speaking; a man holding money responds.


This page was updated:۲۶ Sep ۲۰۲۳