Hesperian Health Guides

اچ آی وی در فابریکه

در این فصل:
برای افراد مبتلا به اچ آی وی زمانی که در جامعه یا محل کار خود با استیگما (لکۀ ننگ شمردن) مواجه باشند، سختتر است که تحت تداوی قرار گیرند و زندگی سالمی داشته باشند. استیگما به معنی باورها، نگرشها و رفتارهای منفی افراد است در مقابل کسانی که مبتلا به اچ آی وی اند. استیگما یا ننگ شمردن شامل شرمسار ساختن، توهین و بدگویی و شایعه پراگنی در مورد افراد مبتلا به اچ آی وی و حتی عملکرد خشونت آمیز علیه آنها است. استیگما (لکۀ ننگ شمردن) ناشی از ترسها و معلومات نادرست در مورد اچ آی وی است و افراد را وامیدارد تا وضعیت اچ آی وی خود را پنهان کنند.

کارگران مبتلا به اچ آی وی از جانب رؤسای خود نیز مواجه به تبعیض میشوند. در بعضی جاها استخدام کنندگان قبل از استخدام تقاضای تست اچ آی وی را مینمایند. برخی دیگر کارگران مبتلا یا مشکوک به اچ آی وی را اخراج میکنند. وقتی که کارگران مبتلا به اچ آی وی نتوانند در شغلی استخدام شوند یا نتوانند وظیفۀ خود را حفظ کنند، احتمال این که بتوانند تحت مواظبت قرار گرفته یا سالم بمانند هنوز هم کمتر میشود.

در کارخانجاتی که افراد مبتلا به اچ آی وی وظیفۀ خود را حفظ میکنند ممکن است بازهم با تبعیضهایی مانند محرومیت از بیمۀ صحی، محرومیت از افزایش دستمزد، محرومیت از ارتقاء و حتی محرومیت از استفاده از بیتالخلاء مواجه شوند. برای معلومات بیشتر، فصل 21 دیده شود.

3 women talking as they work in a factory.

فعالیت اچ آی وی در محل کار منتقل نمیشود

  1. گروه را به جورهها تقسیم کنید و از آنها بخواهید در مورد چگونگی ترس از اچ آی وی در کارخانه صحبت کنند. از آنها بخواهید که ترسهای خود را با صدای بلند بگویند و روی تخته بنویسند. برای کمک به شروع بحث در صورت نیاز نظریاتی را با خود داشته باشید.
  2. a notepad with a list that includes "Sitting together," "Shaking hands," and "Drinking from the same glass."


  3. یکی از ترسها را از لیست برای اجرای بازی نقش انتخاب کنید. طورمثال، اگر یکی از ترسها "دست دادن" است، نقش بازی را طوری انجام دهید که در آن فرد مبتلا به اچ آی وی غرض احوالپرسی دست خود را به طرف سوپروایزر خود دراز میکند. فرد مقابل چی خواهد کرد؟ چرا افراد فکر میکنند این تماس میتواند منجر به ابتلا به اچ آی وی شود؟ از افراد بخواهید به اکتشاف بپردازند که در عقب ترس آنها واقعاً چه چیزی نهفته است.
  4. معلومات در مورد اچ آی وی را که در صفحات قبلی آمده بصورت گروهی مرور کنید با تمرکز بر نحوۀ انتقال اچ آی وی از یک فرد به فرد دیگر و طرقی که از آن نمیتوانید اچ آی وی را انتقال داده یا بگیرید از افراد بخواهید بگویند که آیا هنوز فکر میکنند همه مواردی که در لیست آنها وجود دارد میتواند باعث انتشار اچ آی وی شود یاخیر.


یادداشت: "اشیاء تیز" یگانه موردی در این لیست است که با آن امکان انتقال اچ آی وی وجود دارد: وقتی کارگر مجروح شود و خون موجود باشد. اگر این موضوع در بحث شما مطرح شد در مورد چگونگی انتشار اچ آی وی از طریق تماس با خون و این که چگونه استفاده از دستکش یا پاکتهای پلاستیکی میتواند از انتان جلوگیری کند، صحبت نمایید. در مورد روشهای ایمن کمک به کارگران مجروح که خونریزی دارند، به کمکهای اولیه برای آسیبهای ناشی از ماشین آلات دراجعه کنید. افرادی که مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند یا مجبور به داشتن رابطۀ جنسی میشوند نیز ممکن است در معرض خطر انتان اچ آی وی باشند. به کمکهای اولیه پس از تجاوز جنسی در.


فعالیت اچ آی وی یک معلولیت است، ناتوانی نیست

کارگران مبتلا به اچ آی وی میتوانند بدون این که سایر کارگران را مواجه به خطر سازند به وظیفۀ خود ادامه دهند. مانند سایر معلولیتها میتوان محل کار را برای افراد مبتلا به اچ آی وی ایمن ساخت. درحالی که خطراتی مانند کار بیش از حد، تجهیزات غیرایمن، تشنابهای کثیف، غذای بد، کمبود تهویه و سایر موارد از جملۀ مشکلات همه کارگران است، این خطرات به ویژه برای کارگران مبتلا به اچ آی وی مضر میباشد. افراد مبتلا به اچ آی وی زودتر بیمار میشوند و احتمال مرگ در اثر امراض معمول در آنها بیشتر است. بهتر ساختن شرایط برای کارگران مبتلا به اچ آی وی، بهبود را برای همه کارگران به همراه خواهد داشت.

illustration of the below: a list of work dangers.
  1. فهرستی از خطرات کاری را تهیه کنید که کارگران با آنها در فابریکه مواجه هستند.
  2. هر یک از خطرات را به ترتیب نام گرفته و از کارگران بخواهید که نحوۀ تأثیر هریک از آنها را بر کارگران سالم و همچنان بر کارگران مبتلا به اچ آی وی مقایسه کنند. همچنین میتوانید از این فعالیت برای صحبت در مورد چگونگی تأثیر برخی از خطرات بر زنان حامله، افراد دارای ناتوانی جسمی یا ذهنی و سایر کارگران آسیب پذیر استفاده کنید.
کارگران سالم کارگران مبتلا به اچ آی وی
جروحات ماشینی آسیب دیدن، مجروح شدن، قطع اعضاء. مانند افراد سالم. سایر کارگران ممکن است مبتلا به انتان شوند. هیچ کس نمیخواهد که کمک کند.
مواد کیمیاوی و گرد وغبار تخریشات، استما، سرفه کردن. مانند کارگران سالم. سیستم معافیت ضعیف. ممکن است شدیداً بیمار شود.
کار بیش از حد خستگی، ناتوانی، استرس. مانند کارگرن سالم. ممکن است بیشتر بیمار شود.
نبودن آب هرکس به آب نیاز دارد. به راحتی بیشتر مصاب دیهایدریشن یا کم آبی بدن میشوند.
بیتالخلاء کثیف کثافت و آلودگی همه را مریض میسازد. آنها ممکن است شدیداً بیمار شوند و میتوانند در اثر عفونت موجود در آب و در بیتالخلاء فوت شوند.
خوب غذا نخوردن گرسنه شدن، ضعف و گنسیت. مانند کارگران سالم. ممکن در اثر نخوردن غذای کافی شدیداً بیمار شوند.
سل (توبرکلوز) بسیار مریض بودن، نیاز به تداوی. به راحتی مصاب توبرکلوز میشوند و توبرکلوز افراد مبتلا به اچ آی را به سرعت از بین میبرد.

Wgthas black-un.png حقوق افراد مبتلا به اچ آی وی در محل کار Wgthas black-ilo.png
براساس کنوانسیون عدم تبعیض در استخدام و شغل (شماره 111) ،کنوانسیون امنیت اجتماعی (شماره 102) و کنوانسیون سلامت و ایمنی شغلی (شماره 155) ،توصیۀ سازمان بینالمللی کار (ILO) برای اچ آی وی و ایدس (شمارۀ 200) میگوید کارفرمایان باید در محل کار به اچ آی وی و ایدس رسیدگی کنند: اچ آی وی و ایدس را از مسائل محیط کار بشناسند.
  • اقداماتی را در محل کار برای محدود کردن گسترش و اثرات اپیدیمی اچ آی وی انجام دهند.
  • تبعیض علیه کارگران مبتلا به اچ آی وی را محو سازند. آزمایش اچ آی وی نباید از جویندگان کار خواسته شود و داشتن اچ آی وی نباید باعث آن شود که کارگران شغل خود را از دست بدهند.
  • برای همه کارگران محیط کار سالم و ایمن ایجاد نمایند و تاحد امکان نیازهای کارگران مبتلا به اچ آی وی را برآورده سازند.
  • بر وقایه از اچ آی وی از طریق اطلاع رسانی و آموزش تمرکز نمایند.
  • مواظبتهای صحی شامل تداوی برای کارگران مبتلا به اچ آی وی فراهم ساخته شود.
  • دسترسی به تداوی اچ آی وی، مواظبت و حمایت مبتلایان تسهیل گردد.


نقش سازمان ملل متحد، سازمان بینالمللی کار و سایر سازمانهای بینالمللی این است که حقوق کارگران را که در ضمیمۀ الف تشریح شده، ضمیمۀ الف تشریح شده است.

برنامههای اچ آی وی در فابریکه

گروه یا اتحادیۀ شما میتواند در محل کار و در جامعه در مورد نحوۀ انتشار و وقایۀ اچ آی وی تعلیمات بدهند. اعضای شما میتوانند یاد بگیرند که با مفکورههای اشتباه در مورد اچ آی وی چگونه مقابله کنند، میتوانند کاندم (پوش) رایگان توزیع کنند و معلومات در مورد سازمانهایی که آزمایش اچ آی وی و تداوی اچ آی وی را عرضه مینمایند، همگانی سازند. شما میتوانید به افراد مبتلا به اچ آی وی کمک کنید تا به تداوی خدمات دسترسی پیدا کنند تا بتوانند زندگی طولانی و سالمی داشته باشند و به جامعه کمک کنند.

Training peer educators
illustration of the below: workers looking at information about condom use and STI testing.

(The Program for Appropriate برنامۀ فناوری مناسب در صحت Technology in Health- PATH) به ما آموزش داد تا در فابریکۀ خود آموزش دهندگان اچ آی وی باشیم. ما در مورد وقایه، آزمایش اچ آی وی و استفاده از کاندم آموختیم. شرکت جایی را در مقابل فابریکه در اختیار ما گذاشت تا کاندمها را توزیع کنیم، نحوۀ استفاده از آنها را تشریح دهیم و اوراق معلوماتی در مورد برنامههای اچ آی وی در جامعه خود را به رفقا و همقطاران خود توزیع نماییم. گاهی اوقات ما به خانوادههای کارگران در شهر نیز معلومات میدهیم.

====برنامههای محل کار====برخی از کمپاینها بر این تمرکز دارند تا به کارفرمایان نشان دهند که چگونه از حفظ سلامت کارگران مفاد عاید میکنند. برخی دیگر متمرکز بر "حق صحت" کارگران است. در جاهایی که بسیاری از افراد مبتلا به اچ آی وی هستند واضح است که برنامههای اچ آی وی مانع از تغییر و تبدیل کارگران و باعث حفظ کیفیت تولید میشود. یک برنامۀ جامع اچ آی وی در کارخانجات باید شامل موارد زیر باشد:

  • آزمایش رایگان و محرمانۀ اچ آی وی یا مرخصی برای کارگران برای اجرای آزمایش.
  • رازداری در مورد وضعیت اچ آی وی.
  • سیاست منع تبعیض علیه کارگران مبتلا به اچ آی وی.
  • آموزش اقدامات ایمنی و حفظالصحوی که خطر ابتلا به انتان را در هنگام وقوع حوادث کاهش میدهد. اگر حوادث منجر به

قرار گرفتن در معرض خون شود، کارخانه باید امکانات وقایۀ پس از مواجهه (Post Exposure Prophylaxis – PEP) را برای جلوگیری از اچ آی وی به دسترس کارگران قرار دهد.

  • دادن رخصتی برای کارگران مبتلا به اچ آی وی برای مواظبت از صحت خود یا اعضای خانواده.
  • ایجاد کارگاههای آموزشی رایگان در مورد وقایه، سرایت و تداوی اچ آی وی.
  • حمایت از رابطۀ جنسی ایمن، توزیع رایگان کاندم.
  • خدمات مواظبت صحی – شامل مشاوره، آزمایش و تداوی اچ آی وی – برای همه کارگران و خانوادههای آنها.
  • آزمایش مرض سل (توبرکلوز)، تداوی و وقایۀ آن زیرا مرض سل در افراد مبتلا به اچ آی وی بیشتر شایع است (به فصل 31 مراجعه کنید).
فابریکه مصارف تداوی ضد ریتروویروس را پرداخت میکند

شرکت موتر سازی فولکس-واگون یک برنامۀ اچ آی وی را در کارخانۀ خود در برازیل در سال 1996 آغاز کرد تا به کارگران و مدیران خود که به صورت روز افزون مبتلا به اچ آی وی بودند رسیدگی نماید. مانند بسیاری از برنامههای اچ آی وی این برنامه نیز شامل آزمایش اچ آی وی میشد. فولکس-واگون برای کسانی که آزمایش آنها مثبت است، یک بستۀ تداوی ارائه میدارد که شامل مواظبت توسط متخصصان طبی، دواهای رایگان و نظارت کلینیکی تداوی ضد ریتروویروس (ART) ،مواظبت در منزل و کمک به بازگشت به کار پس از بیماری است.

برنامۀ فولکس-واگون همچنین شامل آزمایش، تداوی و حمایت از خانوادههای کارگران است. با این مواظبت و حمایتها، تقریباً 90درصد از کارگران مبتلا به اچ آی وی فعال و بدون علایم بیماری هستند. بخش دیگر این برنامه تلاش قوی آموزشی است. کارگران به آموزشهای مربوط به اچ آی وی دعوت میشوند و سپس در شریک ساختن معلومات با همکاران خود مورد حمایت قرار میگیرند. بسیاری از شرکتها از راه اندازی یک برنامۀ اچ آی وی که شامل تداوی (ART) رایگان ویا با سبسایدی باشد هراس دارند، اما این برنامه (و بسیاری برنامههای دیگر در سراسر جهان) در واقع درعوض استخدام دوامدار افراد جدید با حفظ سلامت کارگران ماهر مبتلا به اچ آی وی باعث صرفهجویی در مصارف میشود.



This page was updated:۱۲ Jul ۲۰۲۴