Hesperian Health Guides

معرفی


a smiling woman in a t-shirt that says, "Women with disabilities. Let us stand up and be counted. The time is now."

چرا یک کتاب صحی برای زنان دارای معلولیت؟

زنان دارای معلولیت به صحت خوب نیاز دارند. صحت خوب بیشتر از عدم موجودیت مرض است. زمانی که یک خانم دارای معلولیت صحت خوب داشته باشد، بدان معنی است که وی در حالت بهبود و رفاه جسمی، دماغی و روانی قرار دارد.

هرگاه زنان دارای معلولیت معلوماتی را داشته باشند که تصدیق کنندۀ تجارب آنها در مورد جسم خودشان و ضروریات صحی باشد، میتوانند مسوولیت صحت خود را بعهده گیرند. آنها همچنان میتوانند از این معلومات برای تغییر طرز تفکر مردم در مورد معلولیت استفاده نمایند. زمانی که زنان دارای معلولیت مسوولیت زندگی خویش را به عهده گیرند، احترام مردم و حمایت جامعه را حاصل خواهند نمود.

حینی که ممکن است معلولیت خودش مشکل صحی نباشد، بیشتر اوقات دیگر مشکلات صحی زنان دارای معلولیت بدون تداوی میماند. این میتواند بدان معنی باشد که یک مشکل کوچک صحی در یک خانم دارای معلولیت، اگر تداوی نشود، ممکن است به یک مشکل تهدید کنندۀ حیات تبدیل گردد.

ما باید موانعی را برطرف سازیم که خانمهای دارای معلولیت را از دستیابی به صحت خوب باز میدارد.

a woman with one arm speaking.
در مملکت من، معلولان و بخصوص زنان معلول را مانند اطفال میبینند و شما برای اطفال هیچ مسوولیتی نمیدهید. به این ترتیب زنان دارای معلولیت تقریبا از همه چیزها کنار گذاشته میشوند بشمول: تعلیم و تربیه، مواظبتهای صحی، مالکیت زمین، وغیره.
ما برای زنان دارای معلولیت به معلومات نیاز داریم تا آنها بتوانند بیاموزند که چگونه از صحت خود بهتر مواظبت نمایند، تا بیاموزند که چه میتوانند در جامعه انجام دهند تا گرایشهای داکتران، نرسان و کارمندان اداری مراکز صحی و شفاخانهها را تغییر دهند و تا مواظبتهای صحی را بیشتر موجود و قابل دسترس برای زنان معلول بسازند.
— خانم لیزا لانگشاو
مشاور ملی افراد معلول در زیمبابوی


موانع دسترسی به مواظبتهای خوب صحی

مانند بیشتر زنان، خانمهای دارای معلولیت نیز اغلب در رابطه به حصول مواظبتهای صحی مورد ضرورت در زمان لازم، مشکل دارند.

حتی اگر یک خانم در نزدیکی مرکز صحی یا شفاخانه زندگی نماید و پول کافی نیز برای پرداخت قیمت خدمات داشته باشد، بیشتر کلینیکها، مراکز صحی و شفاخانهها طوری دیزاین شده اند که استفاده از آنها برای همه آسان نیست. وقتی تسهیلات صحی دارای سطح مایل برای استفاده کنندگان چوکی چرخدار نباشند، معلومات را به خط بریل (نوشتۀ برجسته) ویا بشکل صوتی برای نابینایان و یا افراد با مشکل بینایی نداشته باشند، توضیح دهنده به زبان اشاره برای اشخاصی که مشکل شنوائی دارند موجود نباشد و افرادی را نداشته باشند که به زنان دارای مشکلات آموزش و درک، کمک نمایند، مانع دستیابی به مواظبتهای صحی، برای زنان دارای معلولیت خواهد بود.

یک مشکل دیگر آنست که داکتران و سایر کارکنان صحی اکثراً در مورد نیازمندیهایی که ممکن است زنان دارای معلولیت معل داشته باشند، آموزش ندیده اند. بنا ًء ممکن است کارکنان صحی نظریاتی در مورد ولیت داشته باشند که حصول مواظبتهای خوب صحی را برای زنان دارای معلولیت ناراحت کننده و یا مشکل بسازد.

وقتی زنان دارای معلولیت دسترسی به منابع، تعلیمات و دیگر فرصتها را نداشته باشند، آنها بیشتر برای فقر، استثمار و سوء رفتار آسیب پذیر میباشند. بدون اعتماد به نفس و آگاهی از حقوق شان، آنها اغلب در جامعه به حاشیه میروند و این حالت موانع بیشتری در دسترسی شان به مواظبتهای صحی ایجاد مینماید.

این کتاب برای کیست

این کتاب برای میلیونها زن دارای معلولیت در تمام جهان نوشته شده است، آنانی که بطور غیر لزومی از سبب نداشتن دسترسی به مواظبتهای صحی آبرومند و مناسب رنج برده و یا میمیرند.

این کتاب میتواند بیشتر زنان دارای معلولیت را کمک نماید تا از خود بهتر مواظبت نمایند، صحت عمومی خویشرا بهبود بخشند، تواناییها و اعتماد به نفس شان افزایش یابد و آنها را بیشتر توانمند سازد تا بطور مؤثر در جامعه سهمگیری داشته باشند. این کتاب برای احیای مجدد و بازتوانی معلولان نیست و حاوی همه معلومات مورد نیاز برای تشخیص و تداوی انواع مختلف امراض ویا معلولیتها نمیباشد. کتاب اهداف دیگری را تعقیب مینماید.

این کتاب در مورد طریقههایی که یک معلولیت ممکن است نیازمندیهای صحی خانمی دارای معلولیت را از نیازمندیهای سایر زنان متفاوت سازد، معلومات میدهد.

معلومات موجود در این کتاب به زنان دارای معلولیت کمک خواهد کرد تا از دیگران مواظبت بهتری حصول نمایند.

این کتاب به کارکنان صحی و همچنان به اعضای خانواده و مواظبت کنندگان کمک خواهد کرد تا بیاموزند که معلولیت به ذات خود به معنی بیماری نیست، بلکه یک زن مصاب معلولیت مثلا یک خانم نابینا و یا خانمی که از چوکی چرخدار استفاده مینماید ممکن است بیماریهایی مانند ایدز (HIV/AIDS)، ملاریا و غیره را مثل اشخاص غیر معلول داشته باشد.

این کتاب به خانوادهها، دوستان، کارکنان صحی جامعه و دیگران کمک خواهد کرد تا در مواظبت سهیم شوند.

این کتاب همچنان دارای معلوماتی است در مورد علل اجتماعی معلولیتها و طریقههای را پیشنهاد میکند تا در تغییر احساسات و عقایدی که برای صحت زنان دارای معلولیت، خانوادهها و جوامع آنها مضر است، ممد واقع گردد.

برای این که تا حد امکان این کتاب بیشتر مفید ساخته شود، زنان دارای معلولیت از سراسر جهان نیازمندیهای صحی، عقاید و عملکردهای خود را شریک ساخته و به ما گفتند که چه چیزهایی را بیشتر خوش دارند تا در کتاب گنجانیده شود. صدای آنها، تجارب شان و قصههای آنها، نوع نوشتاری این کتاب را کمک نموده و در هریکی از صفحات آن انعکاس پیدا نموده است.

a male nurse writing at a desk while speaking with a woman using crutches.
برایم بگویید چقدر وقت میشود که فلج هستید؟
چرا او از من در مورد فلج پاهایم میپرسد؟ من به او گفتم که همه اعضای خانواده من نیز فعلا تب شدید دارند و هیچکدام آنها فلج نیستند. من مطمئن هستم که ما همه یکنوع مریضی را داریم.